HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Turist Info


Ce ar trebui sa stie turistii straini care isi propun sa viziteze Romania? 

12 lucruri pe care turistii straini nu le cunosc despre Romania.

1.In Romania se afla “Cimitirul Vesel”, unic in lume, intr-un micut sat din judetul Maramures, aproape de granita cu Ucraina. El nu este numai un loc de ingropaciune unic, dar si un muzeu in aer liber si o atractie turistica inedita.Conceput in 1940 de sculptorul in lemn Stan Ion Patras, cimitirul vesel din Sapanta, iese in evidenta prin bogatia crucilor din lemn colorate si pictate cu scene din viata decedatilor. Mai mult, pe fiecare cruce se afla pictat cate un poem personalizat despre viata celui ce odihneste acolo si despre modul cum a murit. Cimitirul Vesel

2.Inventatorii romani au schimbat lumea.

Romania a dat nastere unor oameni de stiinta si ingineri extraordinari, majoritatea dintre acestia schimband lumea din temelii. Printre ei putem numara pe: Nicolae Constantin Paulescu – inventatorul insulinei; Eugen Pavel – inventatorul hyper-cdrom-ului; Aurel Persu – primul inginer si constructor de masini care a construit o masina cu rotile incluse in profilul aerodinamic al acesteia; Petrache Poenaru – inventatorul stiloului; Emil Racovita – inventatorul biospeologiei ce studiaza viata micro-organismelor din pesteri, Anastase Dragomir – inventatorul scaunului parasutat (folosit la avioane). Inginerii romani au contribuit decisiv la istoria zborului mondial, Henri Coanda inventand primul motor cu reactie, Traian Vuia si Aurel Vlaicu fiind si ei pionieri in aerodinamica si aviatie.

Henri Coanda

3.Limba romana – singura limba latina din Estul Europei.

Majoritatea oamenilor isi imagineaza ca limba romana este similara cu limbile vorbite in Rusia sau alte tari slave, dar in realitate limba romana este o limba latina, strans inrudita cu italiana, franceza, spaniola, catalana si portugheza.

Europa

4.Romania are 7 Locatii de importanta mondiala UNESCO.

Acestea includ: Manastirile din Moldova; Fortareata dacica din Muntii Orastie;Centrul Istoric al orasului Sighisoara;Manastirea Horezu;Satele cu biserici fortificate din Transilvania;bisericile de lemn din Maramures;Delta Dunarii.

Manastire din Moldova

5.Romania este tara cea mai bogata in resurse de aur din Europa.

 Resurse de Aur

6.Romania detine cea mai mare cladire cu rol administrativ din lume, construita la ordinele fostului dictator Nicolae Ceausescu, Palatul Parlamentului, cunoscuta si sub numele de “Casa Poporului”. Este cea mai mare, cea mai grea si cea mai scumpa cladire pentru administratie civila de pe planeta.

 Casa Poporului

7.Moneda nationala a Romaniei este Leul, “lion” in engleza.

 Leul Romanesc

8.Pe teritoriul Romaniei se afla cea mai bine pastrata Delta din Europa, Delta Dunarii, cu ecosisteme unice pe glob. Desi este a doua ca marime din Europa(dupa delta Volgai), aceasta este cea mai bine pastrata de pe continent incluzand 23 de ecosisteme naturale, cu o varietate uimitoare de flora si fauna.

 Delta Dunarii

9.In Romania se afla cea mai mare populatie de ursi bruni din Europa.

 Ursul Brun

10. Statuia lui Decebal, este cea mai mare sculptura in roca din Europa.

Undeva pe cursul Dunarii, in apropierea micului oras Orsova, in sud-estul Romaniei, se afla o structura inalta de 55 de metri, sculptura reprezentandu-l pe marele rege al dacilor, Decebal.La monument se poate ajunge numai cu barca.

 Chipul lui Decebal

11.Singurul muzeu al aurului din Europa se afla in Romania.

 Muzeu

12. Primul oras cu iluminat stradal electric din Europa continentala.

Timisoara, una dintre cele mai frumoase si vibrante metropole romanesti, a fost primul oras din Europa Continentala unde s-a trecut la iluminatul stradal pe baza de curent electric, al doilea oras din lume cu acest tip de iluminat, dupa New York.

 Timisoara