HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Pestera Coliboaia

  • Pesteri
  • Oradea
  • Bihor
  • Crisana
Pestera Coliboaia Bihor Oradea Crisana

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Bihor - Oradea

TAXI in zona

taxi Taxi in Zona
Taxi City
Nume
Taxi City
Telefon
0788.945.549
Orange
0744.777.111
Vodafone
0722.340.380
Cosmote
0359.455.222
RDS/RCS
0359.334.334
Telekom
0765.273.222
Telefon
0741.426.664

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Bihor
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Bihor
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Bihor

Agentie turism Bihor
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Bihor
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Pestera Coliboaia: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Pestera Coliboaia, adaugat pe hvp in categoria Pesteri, zona turistica Crisana, in judetul Bihor, localitatea Oradea

Pestera Coliboaia Descriere

Pestera Coliboaia se afla situata in Valea Sighistelului, la o altitudine de 560 m si cu 120 m in amonte de Pestera Magura. La ea se ajunge din satul Sighistel, situat in apropiere de Beius, fiind accesibila pe cararea de pe versantul drept al Vaii Sighistelului. Intrarea are o inaltime de aproximativ 2 m si este de forma triunghiulara. Cea mai importanta zona a pesterii este ultima treime unde peretii sunt impodobiti cu formatiuni stalagmitice. Pestera este strabatuta si de un curs de apa subteran. Fiind vorba de o pestera activa, cu puncte mai dificile pe traseu, parcurgerea galeriei necesita elemente de echipament speologic (salopete, cizme si scari speologice). Lungimea totala a pesterii este de 750 m.
Recent in pestera au fost descoperite numeroase picturi rupestre din perioada paleolitica, picturi ce reprezinta diverse animale, dupa unii specialisti fiind vorba de un bison, un cal, o felina, un cap mde urs si doi rinoceri. Deasemeni au mai fost descoperite oseminte si urme de gheare ale ursului de pestera (ursus spealeus). Aceasta zona cu picturi a pesterii este foarte greu accesibila iar in prezent este inchisa. Presedintele Federatiei Romane de Speologie, d-l Cristian Lascu, a precizat ca "Dupa factura acestora, picturile pot fi încadrate ca apartinand unei perioade vechi a artei parietale, Gravettian sau Aurignacian, între 23 000 si 35 000 de ani".