HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud

  • Muzeu
  • Bistrita
  • Bistrita Nasaud
  • Maramures
Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud Bistrita Nasaud Bistrita Maramures

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Bistrita Nasaud - Bistrita

TAXI in zona

taxi TAXI Bistrita Nasaud
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Bistrita Nasaud
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Bistrita Nasaud
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Bistrita Nasaud
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Bistrita Nasaud

Agentie turism Bistrita Nasaud
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Bistrita Nasaud
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Maramures, in judetul Bistrita Nasaud, localitatea Bistrita

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud Descriere

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud este situat pe strada General Grigore Balan nr. 19 din localitatea Bistrita.A fost infiintat in preajma anului 1950. Acesta purta denumirea de Muzeul Regional Rodna si functiona in una din aripile fostei Manastirii a minoritilor. De-a lungul timpului, a functionat in mai multe spatii: 1976 - sectia de arheologie a fost mutata in Casa argintarului (monument istoric datat in secolul al XVI - lea), 1984 - sectia de etnografie a fost mutata in vechea primarie a orasului, iar in 1986 toate colectiile au fost transferate in actualul amplasament al fostei cazarmi a Regimentului 63 Infanterie structurat pe urmatoarele sectii: etnografie - arta populara, stiintele naturii, arta plastica, colectia de gravura, istorie, arheologie.
Colectiile ce pot fi admirate sunt compuse din: colectia de arheologie - piese din epoca bronzului apartinand culturii Wietenberg, depozite de bronzuri, inventarul unor morminte daco-celtice, tezaurul monetar de la Sieu-Odorhei (secolele II - I i.Hr.), tezaure monetare romane si medievale, unelte si arme medievale. Colectia de etnografie - unelte, instalatii de tehnica populara, costume populare, o casa taraneasca (din Sant), o biserica de lemn; colectia de geologie - flori de mina, colectii de petrografie (in special colectia de concretiuni grezoase - unicat), colectii de paleontologie si micropaleontologie.Pe langa aceste colectii, mai sunt expuse si lucrari de pictura, grafica si sculptura contemporana romaneasca.
Muzeul poate fi vizitat vara: 10:00 - 18:00 si iarna 09:00 - 17:00; luni este inchis.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata