HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Sihastria Voronei

  • Biserici si Manastiri
  • Botosani
  • Botosani
  • Bucovina
Manastirea Sihastria Voronei Botosani Botosani Bucovina

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Botosani - Botosani

TAXI in zona

taxi TAXI Botosani
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Botosani
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Botosani
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Botosani
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Botosani
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Botosani
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Sihastria Voronei: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Sihastria Voronei, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Bucovina, in judetul Botosani, localitatea Botosani

Manastirea Sihastria Voronei Descriere

La 24 km sud-vest de Botosani, jud. Suceava, este situata manastirea Voronei, veche ctitorie cu viata de obste organizata inca de la inceputul secolului al XVII-lea, de de un grup de sihastrii, veniti probabil de la Manastirea Doamnei. Conditiile prielnice vietii de sihastrie au atras la Vorona, in prima jumatate a secollui XVIII, pana la 100 de sihastrii ce se nevoiau in chili de lemn si de pamant, risipite fie pe valea paraului Vorona, fie in adancul codrilor seculari.

In a doua jumatate a secolului XVIII manastirea cunoaste perioada cea mai infloritoare din istoria sa, ajungand la aceeasi masura duhovniceasca cu sihastria de la Poiana Marului. Manastirea Vorona este "mama" manastirii Sihastria, pentru ca ii poarta numele.

Biserica manastirii Sihastria Voronei a fost construita la indemnul domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza (1834-1849), in perioada 11 septembrie 1858 - 25 martie 1861, avand ctitori un grup de sase calugari, in frunte cu monahii Ioanichie si Mardarie, veniti de la schitul Cozancea. Staret al Manastirii Vorona era arhimandritul Iosif Vasiliu (1853-1876). Biserica a fost sfintita in anul 1865, martie, 25 de catre PS Arhiereu Chesarie Sinadon, avand hramul Buna Vestire, ulterior primind si al doilea hram: Duminica Tuturor Sfintilor. Finisarea lucrarilor si pictarea bisericii de catre schimonahul Vladimir s-a terminat in 1876.

In perioada 1920-1945 biserica schitului si chiliile au fost reparate facandu-se si acoperis nou cu tabla. (Zidul bisericii fiind deteriorat, in 1937 a fost legat in bare de fier prin truda Ieromonahului Vasile Huminiuc, vietuitor al schitului.) Tot in aceasta perioada au fost ridicate noi cladiri pentru chilii si s-a construit Paraclisul Sfantul Mina, care a fost sfintit in anul 1941 de Mitropolitul Irineu Mihalcescu.

Intre 1945 si 1960 s-au construit chilii noi, staretia, clopotnita si a fost restaurata pictura bisericii. Intre anii 1959-1968, manastirea a fost inchisa ca urmare a Decretului nr.410 din anul 1959. La deschiderea sa din anul 1969, constructiile se aflau intr-o stare accentuata de degradare. Prin truda egumenului Ghenadie Verenciuc (1968-1972), s-a reparat bolta bisericii, au fost terminate fatadele exterioare.

In anul 1990, Sfantul Sinod a aprobat reinfiintarea asezamantului monahal in regim de manastire cu obste de calugari, primul staret al manastirii fiind Protosinghelul Ghedeon Gheorghita Hutanasu. Tot incepand cu acest an s-au realizat lucrari care au schimbat imaginea manastirii si au imbunatatit traiul vietuitorilor. Manastirea are in componenta: biserica Buna Vestire, paraclisul Sf Mc. Mina, schitul Acoperamantul Maicii Domnului - Oneaga, schitul Pestera - Sf Treime, agheasmatarul, troita Sf. Prooroc Ilie, casa Sf. Prooroc Ghedeon.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata