HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Statiunea Predeal

  • Statiuni Montane
  • Predeal
  • Brasov
  • Valea Prahovei
Statiunea Predeal Brasov Predeal Valea Prahovei

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Brasov - Predeal

TAXI in zona

taxi TAXI Brasov
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Brasov
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Brasov
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Statiunea Predeal: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Statiunea Predeal, adaugat pe hvp in categoria Statiuni Montane, zona turistica Valea Prahovei, in judetul Brasov, localitatea Predeal

Statiunea Predeal Descriere

Statiunea Predeal se afla situata in judetul Brasov, fiind localitatea asezata la cea mai inalta altitudine din Romania (1010 – 1030 metri). Dezvoltarea turismului in Predeal a inceput o data cu 1852 cand punctul de vama dintre Tara Romaneasca si Transilvania s-a mutat de la Breaza aici. Comuna Predeal s-a infiintat o data cu desprinderea localitatii de domeniul comunei Podul Neagului urmand ca in anii urmatori sa treaca prin nenumarate transformari ce au adus la formarea orasului propriu-zis ce acum cuprinde localitatile Paraul Rece, Timisul de Sus si Timisul de Jos.

Descriere Statiunea Predeal:

Statiunea Predeal se gaseste pe Valea Prahovei langa Carpatii Meridionali si este strabatuta de raurile Prahova si Timis. Masivele ce o inconjoara sunt Postavaru, Piatra Mare si Bucegi factor ce detemina climatul cu veri racoroase si ierni reci si atrage turistii atat prin posibilitatea de a practica sporturi de iarna cat si prin bazele pentru relaxare sau convalescenta.

Predeal dispune in acest moment de opt Partii de Ski si doua pationare, unul dintre acestea amenajat in cadrul Complexului Fulg de nea. Gradele de dificultatea ale partiilor sunt diferite astfel ca Partia Clabucet are un grad mediu iar lungimea sa este de 2100 metri, Partia Clabucet Sosire are un grad usor si 800 metri, Partia Clabucet Varianta tot un grad de dificultatea usor si 790 metri, Partia Clabucet Scoala 200 metri – usor, Partia Cocosul 2250 metri – mediu, Partia Subteleferic 1200 metri – dificil, Partia Subteleferic Inferior 670 metri – foarte usor si Partia Paraul Rece cu o lungime de 520 metri si gradul de dificultate mediu. Toate aceste partii sunt deservite de telescaune si teleschiuri.

Cei ce viziteaza Predealul vor putea admira obiective turistice specifice zonei ca Cimitirul Legionar Predeal, statuia eroului Mihail Saulescu, Manastirea Predeal si biserica din centrul orasului Sfintii Constantin si Elena. Manastirea Predeal este ctitorita de Ioanichie Ieromonahul si poarta hramul Nasterii Maicii Domnului. Ridicata in 1818 – 1819, manastirea este acoperita de fresce murale valoroase ce au rezistat atacurilor turcesti. Arhitectura acesteia este specifica stilului bizantin avand turla pe naos si abside mici. Picturile au fost realizate de Nicolae Zugravul, nume mentionat intr-un document istoric insa de-a lungul timpului au mai fost facute renovari si chiar s-au adaugat chilii. Cimititul Legionarilor a fost construit din dorinta Maresalului Antonescu in prezent numarand 46 de morminte ale legionarilor ucisi la 22 septembrie 1939. Regimul Comunist a dus la profanarea cimitirului arzand crucile si troitele ridicate in memoria eroilor dar o data cu anul 1998 a fost construit un monument impresionant in amintirea legionarilor. Biserica Sfintii Constantin si Elena este una dintre cele mai importante monumente arhitecturale din zona, in 2010 arhitectii Brasovului doreau sa acorde constructiei “Premiul Uniunii Arhitectilor din Romania” datorita picturilor neobizantine realizate intre anii 2004 – 2007 si al stilului fresco usor observabil la altar si la piesele de descor. Volumetria spectaculoasa si in acelasi timp moderna a bisericii atrage in fiecare an mii de turisti ce isi doresc sa vada o alta infatisare a bisericilor ortodoxe din Romania. Vizitati si Manastirea Sfantul Nicoale de la poalele muntelui Clabucet, ctitorita in 1771 de catre parintele Inochentie. Manastirea este o constructie mica ce are forma de cruce, altarul sau fiind luminat de o fereastra estica. Zidul gros de 50 cm alcatuieste catapeteasma iar naosul are abside slab conturate. Picturile acesteia sunt in fresce iar clopotnita se afla la vest de biserica,in nordul chiliilor.

Turistilor iubitori de natura si drumetii recomandam Canionul Sapte Scari. Defileu sapat in calcarul muntilor Piatra Mare, acesta are o lungime de 160 metri si sapte trepte cu inaltimiintre 2,5 si 15 metri ce se transforma in cascade datorita afluentului Sipoaiei, Paraul Sapte Scari. In acelasi timp la varful muntelui veti gasi Cascada Tamina reprezentata de 5 cascade cu inaltimi de aproximativ 10m, Cheile Tamina fiind amenajate cu scari, cabluri metalice si trasee de escalada. Pestera de Gheata este cea mai importanta cavitate a masivului Piatra Mare. Pestera are o deschidere de 50 metri si este dezvoltata pe o fisura verticala. Numele acesteia provine de la temperaturile scazute din interior si chiar existenta zapezii care se pastreaza in tot timpul anului. Masivul Postavaru gazduieste Cheile Rasnoavei, unde veti gasi o instalatie pentru bungee – jumping si multe trasee amenajate pentru alpinisti, cele mai cunoscute fiind Santinela Cheilor si Surplombele de Aur. Aflata la cativa kilometri de Predeal zona este cunoscuta si preferata de turistii ce urmaresc practicarea sporturilor extreme. Tot aici vizitati si Monumentul Eroilor de pe Valea Rasnoavei.

Cei ce vor ajunge in Statiunea Predeal vor putea gusta din preparatele culinare ale zonei la concursurile anuale unde sunt prezenti bucatari din toata tara. Exista posibilitatea de a participa la diferite concerte sau concursuri de schi, snowboarding si patinaj, toate acestea fiind sustinute de primarie. Locurile de cazare sunt diversificate si constau in locuri pentru campare dar mai ales la hoteluri, pensiuni si cabane montane.