HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Vestigiile Arheologice De La Cetatea Carsium

  • Monumente
  • Harsova
  • Constanta
  • Dobrogea
Vestigiile Arheologice De La Cetatea Carsium Constanta Harsova Dobrogea

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Constanta - Harsova

TAXI in zona

taxi TAXI Constanta
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Constanta
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Constanta
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Vestigiile Arheologice De La Cetatea Carsium: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Vestigiile Arheologice De La Cetatea Carsium, adaugat pe hvp in categoria Monumente, zona turistica Dobrogea, in judetul Constanta, localitatea Harsova

Vestigiile Arheologice De La Cetatea Carsium Descriere

Cetatea Carsium, din orasul Harsova este situata intre strada Portului, fiind datata intre secolele I – II i.Hr. A fost construita de romani in timpul razboaielor de cucerire a Daciei. Ridicata intre doua stanci masive, exact pe malul apei, cetatea dispunea de cheiuri de acostare a navelor comerciale si mijloace de aparare impotriva atacurilor.

Romanii au dotat portul cu instalatii de acostare pentru navele comerciale si militare. Negustorii genovezi obisnuiam sa faca escala la Carsium, portul fiind trecut in hartile de navigatie. In secolul al X-lea bizantinii au reconstruit cetatea, iar in secolul al XIV-lea, Mircea cel Batran a ocupat-o si a fortificat-o. Din secolul al XV-lea pana in 1829, Carsium a fost cetate otomana.

In campania arheologica din anul 2009, pe strada Unirii a fost descoperita poarta de nord a cetatii, aparata de doua turnuri in forma literei “U”, descoperirea a dus la stabilirea limitei de nord a fortificatiei. Aici au fost decoperit un numar mare de stalpi militar si anume, 10 pana in prezent. Printre cele mai valoroase descoperiri se numara: obiecte de aur, bustul lui Licinus Sura (comandant in razboaiele dacice), masca de bronz din secolul al II-lea, ceramica de lux, un fragment din arhitava de marmura, torta in forma de cruce si alte obiecte ce tineau de viata spirituala. De asemenea, de o importanta majora sunt si descoperirile arhitecturale, edificii construite din marmura si calcar; s-au pastrat foarte bine termele, bazilica crestina si elemente specific arhitecturii de fortificatie.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata