
Realizata in plan trilobat, biserica a fost compusa initial din pronaos, naos si altar, caruia i s-a adaugat in 1800 un pridvor.
Pronaosul adaugit, boltit cu o calota semicirculara, este continuat cu naod pe care s-a supraanaltat o calota, tamburul unei turle.
"Biserica Sarbilor" (1790), "Biserica Sarbilor de jos", "Biserica Sfantul Nicolae" (1830, 1905), "Biserica Simuleasa" (1864), "Biserica Sfantul Nicolae Sarbi" (1892).
Biserica ctitorita de "jupan Mirco vel capitan za sarbi cu sotia sa Ioana si familia sa" a fost construita intre 10 iunie si 30 noiembrie 1654", avand ispravnic pe Stanimir.
Ramanand "nezugravita si invechindu-sa" biserica a fost impodobita de Sima Bucsenescu "cu zugraveli si cu alte odoare bisericesti, advon si clopotnita si cu invelisul", "infrumusetandu-se cu totul desavarsit". O noua refacere a avut loc in 1863, cand turlele initiale au fost inlocuite cu turle din lemn, imbracate in tabla, din initiativa Sultanei Simuleasa (1805-1865), probabil ruda.
Realizata in plan trilobat biserica a fost compusa initial din pronaos, naos si altar, caruia i s-a adaugat in anul 1800 un pridvor. Pronaosul alungit, boltit cu o calota semicirculara, este continuat de naos pe care s-a suprainaltat o calota, tamburul unei turle. Absida altarului este semicirculara la interior si poligonala la exterior. Decoratia exterioara pastrata numai in parte, este impartita in doua registre egale, de catre un brau profilat, cel inferior pastrand arcurile originale.
Pictura bisericii apartine probabil lui Pana Hagi Avram.
Absida altarului este semicirculara la interior si poligonala la estrerior. Decoratia exterioara pastrata numai in parte, este impartita in doua registre egale, de catre un brau prifilat, cel inferior pastrand arcurile originale.