HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Biserica Obedeanu

  • Biserici si Manastiri
  • Craiova
  • Dolj
  • Oltenia
Biserica Obedeanu Dolj Craiova Oltenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Dolj - Craiova

TAXI in zona

taxi TAXI Dolj
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Dolj
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Dolj
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Dolj
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Dolj
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Dolj
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Biserica Obedeanu: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Biserica Obedeanu, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Oltenia, in judetul Dolj, localitatea Craiova

Biserica Obedeanu Descriere

Biserica Obedeanu din Craiova a fost ctitorita si ridicata in stil brancovenesc de paharnicul Constantin Obedeanu, fost consilier imperial al Olteniei, in anul 1748. La terminarea lucrarilor, lacasul de cult a fost sfintit si inzestrat cu hramul Buna Vestire si Sfintii Imparati Constantin si Elena.Constantin Obedeanu a hotarat ca aceasta constructie sa fie manastire si pentru aceasta, a donat din averea sa opt mosii, din venitul carora sa se intretina manastirea si personalul ei, compus din trei preoti si un diacon.
Dupa moartea lui Constantin Obedeanu, fiul acestuia, Dumitrache, inchina biserica drept metoh Sfintei Episcopii a Ramnicului. Infotravelguide.ro mentioneaza ca sub aceasta administrare, Biserica Obedeanu a devenit vestita atat prin bogatia odoarelor bisericesti, cat si prin veniturile sale. Astfel, in anul 1803, Vladica Chesarie, Episcop al Ramnicului, pune bazele Scolii obstesti de la manastirea Obedeanu, iar in anul 1822 scoala a devenit publica si a functionat sub numele de Scoala Domneasca. In anul 1826 se deschide la Biserica Obedeanu Scoala Nationala de Limba Romana. Aceast asezamant este a doua scoala de grad mediu din Principatele Romane, dupa cea de la Sfantul Sava din Bucuresti (intemeiata in 1818).
Pana in anul 1863 biserica a functionat ca biserica de sine statatoare, care avea in intretinere pe langa scoala si un spital pentru saraci. Dupa secularizarea averilor bisericesti din anul 1863, biserica a functionat fiind intretinuta de stat, pana in anul 1893, cand a fost declarata biserica parohiala. In anul 1915 Biserica Obedeanu a fost declarata monument istoric prin decret regal.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata