HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Muzeul de arta vizuala din Galati

  • Muzeu
  • Galati
  • Galati
  • Lunca Dunarii
Muzeul de arta vizuala din Galati Galati Galati Lunca Dunarii

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Galati - Galati
Adresa
Str. Domneasca, 141, Galati, Galati, 800163

TAXI in zona

taxi TAXI Galati
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Galati
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Galati
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Galati
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Muzeul de arta vizuala din Galati: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Muzeul de arta vizuala din Galati, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Lunca Dunarii, in judetul Galati, localitatea Galati Str. Domneasca, 141, Galati, Galati, 800163

Muzeul de arta vizuala din Galati Descriere

Muzeul de arta vizuala din Galati este primul muzeu de arta contemporana romaneasca din tara. A fost inaugurat in anul 1967 si a fost conceput scructural sa prezinte cele mai noi tendinte ale fenomenului plastic in devenire, destinatie pe care si-o pastreaza si la acest inceput de mileniu.

 

Aproximativ 400 de lucrari existente in salile de expunere si in aer liber, in parcul muzeului, constitue o selectie dintr-un patrimoniu mult mai amplu, completat adesea cu un patrimoniu virtual, din atelierele artistilor contemporani, cultivati cu consecventa in cele aproape 4 decenii de existenta. 

 

Patrimoniul muzeului cuprinde creatii de arta romaneasca din a doua jumatate a secolului XIX si din secolul XX (Teodor Aman, Nicolae Grigorescu,Octav Bancila, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Stefan Dimitrescu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Lucian Grigorescu si multi altii) reprezentanti ai avangardei romanesti (Victor Brauner, M.H. Maxy, Mattis-Teutsch, Marcel Iancu , Irina Codreanu, Milita Petrascu, etc..) si lucrari ale artistilor care formeaza o punte de legatura intre prima si a doua jumatate a secolului XX (Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Ion Tuculescu, Henri H. Catargi, Dumitru Ghiata, Rudolf Schweitzer- Cumpana , etc..).

 

Program: 
Luni- inchis

Marti- Duminica- 9-17    

Pretul biletului: Adulti = 2.5 lei, Copii/studenti/militari/pensionari = 1.50 lei

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata