HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Muzeul Aurului Brad

  • Muzeu
  • Brad
  • Hunedoara
  • Banat
Muzeul Aurului Brad Hunedoara Brad Banat

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Hunedoara - Brad

TAXI in zona

taxi TAXI Hunedoara
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Hunedoara
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Hunedoara
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Hunedoara
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Hunedoara
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Hunedoara
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Muzeul Aurului Brad: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Muzeul Aurului Brad, adaugat pe hvp in categoria Muzeu, zona turistica Banat, in judetul Hunedoara, localitatea Brad

Muzeul Aurului Brad Descriere

Localitatea Brad, renumită pentru exploatarea de cărbune brun şi minereu aurifer a fost menţionat documentar, pentru prima oară în anul 1445. A fost una dintre principalele centre ale Revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania. După o dominaţie austro-ungară de 100 de ani, în 1949 a fost eliberată de armata revoluţionară condusă de Avram Iancu. A devenit oraş în 1941 şi municipiu în 1995. Obiectivul cel mai atractiv pentru turişti este Colectia mineralogică din Brad, cunoscută sub numele de "Muzeul Aurului". Fondat de mai bine de 100 de ani, a adunat peste 2000 de exponate din ţările lumii.

Colecţia de aur nativ, provine din minele din Munţii Metaliferi, şi este una dintre cele mai importante colecţii din lume. Muzeul prezintă şi unele obiecte arheologice descoperite în zona Brad-Criscior care dovedesc existenta omului pe aceste meleaguri în urmă cu 5000 de ani si a unei activităţi de extragere a aurului de 2000 de ani. Sunt expuse unelte şi obiecte vechi folosite la extragerea si prelucrarea minereului aurifer. Aurul în minereu, apare sub diverse forme: fin dispersat, liber sau concrescent cu alte minerale, si rare combinaţii chimice naturale ale aurului cu telurul. Exponate au forme spectaculoase, sugerează imaginea unei plante, animale, tun, sau chiar harta României. Colectie mineralogică, are peste 800 exponate provenind din toată lumea, iar o vitrină prezintă câteva dintre mineralele care au fost identificate pentru prima oară în lume în zăcăminte din România.