HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Manastirea Brebu Din Prahova

  • Biserici si Manastiri
  • Albesti muru
  • Prahova
  • Muntenia
Manastirea Brebu Din Prahova Prahova Albesti muru Muntenia

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Prahova - Albesti muru

TAXI in zona

taxi TAXI Prahova
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Prahova
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Prahova
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Prahova
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism Prahova

Agentie turism Prahova
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Prahova
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Manastirea Brebu Din Prahova: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Manastirea Brebu Din Prahova, adaugat pe hvp in categoria Biserici si Manastiri, zona turistica Muntenia, in judetul Prahova, localitatea Albesti muru

Manastirea Brebu Din Prahova Descriere

Manastirea Brebu este situata in comuna cu acelasi nume din apropierea raului Doftana, judetul Prahova. Este una dintre cele mai frumoase realizari arhitectonice din timpul domniei lui Matei Basarab, precum si a artei romanesti din secolul al XVII-lea.

Manastirea a fost ridicata cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihai si Gavriil", fiind un adevarat complex arhitectural. Acesta a fost conceput ca manastire si curte domneasca, fiind pastrat in forma initiala, unul dintre putinele monumente medievale romanesti atat de bine conservate.

Complexul monahal cuprinde: biserica manastirii (arhitectura asemanatoare celei de la Manastirea Dealu, de dimensiuni mari, cu decoratiunea exterioara specifica bisericilor din Tara Romaneasca. Decoratiunea interioara apartine secolului XIX), casele domnesti (arhtectura specifica epocii; constructia este asemanatoare cu cea pastrata la Plumbuita, de dimensiuni relative mari, formata din 9 camere si o sufragerie), turnul de acces (una dintre cele mai bine pastrate constructii de acest tip din tara noastra), zidul de incinta (cu inaltimea de 6 m si forma octogonala neregulata. Este facut din caramida arsa si piatra, fiind prevazut cu metereze pentru tragere).

Chiliile si cladirile anexe erau asezate pe latura de vest a incintei, astazi fiind disparute in intregime, locul existentei lor fiind marcat cu ocazia lucrarilor de restaurare terminate in anul 1963.