HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Padurea Letea

  • Parcuri si Rezervatii Naturale
  • Tulcea
  • Tulcea
  • Delta Dunarii
Padurea Letea Tulcea Tulcea Delta Dunarii

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Tulcea - Tulcea
Adresa
C.A Rosetti

TAXI in zona

taxi TAXI Tulcea
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Tulcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Tulcea
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Tulcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Tulcea
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Tulcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Padurea Letea: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Padurea Letea, adaugat pe hvp in categoria Parcuri si Rezervatii Naturale , zona turistica Delta Dunarii, in judetul Tulcea, localitatea Tulcea C.A Rosetti

Padurea Letea Descriere

Padurea Letea ( 2825 ha ) : Padurea Letea este situata in partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona strict protejata cuprinde doar o parte din suprafata totala a padurii, parte ce a fost pusa sub ocrotire inca din anul 1930 si devenita rezervatie naturala incepand cu 1938.

Padurea s-a dezvoltat sub forma unor fasii late (“hasmacuri”) in spatiile dintre dunele de nisip si este formata din stejar de lunca, stejar brumariu, plop alb, frasin de lunca, tei alb.

O caracteristica a padurii o constituie abundenta de plante cataratoare: vita salbatica, hameiul, curpenul de padure si nu in ultimul rand liana greceasca (Periploca graeca), cea care da padurii un aspect mediteranean. Totodata, aici au fost identificate peste 2.000 de specii de insecte, vipera de nisip (Vipera ursinii), vulturul codalb (Haliaeetus albicilla) - care cuibareste aici, trei specii de soim, corbul, etc.

Toate aceste specii de plante si animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite au facut ca aceasta padure sa necesite o atentie deosebita pentru conservarea si pastrarea valorilor ei naturale.