HVP Hoteluri Vile Pensiuni Cazare

Pestera Testoasei

  • Pesteri
  • Tulcea
  • Tulcea
  • Delta Dunarii
Pestera Testoasei Tulcea Tulcea Delta Dunarii

Adresa Obiectiv Turistic

Judet - Localitate
Tulcea - Tulcea
Adresa
Nufaru

TAXI in zona

taxi TAXI Tulcea
Avem locul liber pentru promovare companie taxi pe judetul Tulcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Inchiriaza o masina

Inchiriaza o masina in judetul Tulcea
LOCUL ESTE LIBER
promovare firma de inchiariat masini pe judetul Tulcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare

Agentie de Turism

Agentie turism Tulcea
LOCUL ESTE LIBER
promovare agentie de turism pe judetul Tulcea
contacteaza-ne pentru oferta promovare
Pestera Testoasei: aceasta pagina prezinta o scurta descriere a obiectivului turistic Pestera Testoasei, adaugat pe hvp in categoria Pesteri, zona turistica Delta Dunarii, in judetul Tulcea, localitatea Tulcea Nufaru

Pestera Testoasei Descriere

Pestera Testoasei este destul de greu de gasit din cauza vegetatiei de la intrare dar si a pozitiei intrarii, ascunsa intr-o fisura.
Se afla pe malul drept al Bratului Sfantul Gheorghe, in Dobrogea de Nord, comuna Nufaru, judetul Tulcea.
Accesul in galeria principala se face cu ajutorul scaritelor, intrucat trebuie trecuta o saritoate de -5,3 m, in care tehnica ramonajului este dificil de practicat, datorita latimii mici si a prezentei pe pereti a apei de condens.

Inaltimea pesterii este de 7 m, avand pe peretii galeriei cantitati importante de calcit dizolvat sub forma de montmilch.
In partea terminala a galeriei se observa tendinte de formare a stalactitelor. A doua galerie care formeaza un unghi de 60 grade fata de cea principala are ca inaltime maxima 3,5m pe portiunea finala, dar dupa numai 3m tavanul se lasa brusc, inaintarea devenind inaccesibila.
Pe aceasta galerie se pot intalni carapace de broasca testoasa de uscat (Testudo Graeca Iberra) - de unde si numele pesterii, ceea ce duce la emiterea a doua ipoteze: fie pestera este un cimitir pentru broaste testoase, fie este o capcana pentru micile animale care, odata cazute prin fisura de 5 m, nu mai au cum sa iasa.

Datorita existentei, asa numitului punct "la scarite", parcurgerea cavitatii este recomandata doar persoanelor ce stapanesc tehnicile speo-alpine. Sunt necesare scarite de 6 m, sisteme de iluminat si costume de protectie.

Recomandam urmatoarele unitati de cazare din zona selectata